Een huis verkopen, hoe werkt dat?

U verkoopt uw huis niet elke dag. Dit houdt voor u in dat u met allerhande onbekende zaken te maken krijgt. Hele belangrijke zaken zijn uiteraard de vraagprijs, hoe gaat het met adverteren, hoe gaat het met de bezichtigingen, wat voor kosten zijn hier allemaal mee gemoeid en niet te vergeten de opleverdatum van uw woning.

Als u besluit om uw woning via Dirk van der Houwen Makelaardij te verkopen, wordt uw woning  gratis aangemeld bij  www.vbo.nl en gratis geplaatst op onze eigen website www.dirkvanderhouwen.nl  , dit zijn 2 websites die gemakkelijk te vinden zijn door uzelf maar ook door zoekmachines. Dus vergroot u hiermee uw kans dat iemand uw woning vindt.

In overleg met u plaatst Dirk van der Houwen Makelaardij voor u advertenties in de diverse regionale of nationale dag- en weekbladen.

Bezichtiging
Wanneer er een belangstellende is gevonden, wordt er een afspraak gemaakt voor de bezichtiging. De makelaar van Dirk van der Houwen Makelaardij is er persoonlijk bij om uw belangen als verkoper te vertegenwoordigen. De geïnteresseerde partij kan tijdens of na de bezichtiging een bod uitbrengen op uw huis.

Na de bezichtiging geven wij alle belangstellenden een uitgebreide informatiebrochure mee.

Onderhandelingen

Bij de onderhandelingen staan uw beslissingen centraal.
Dirk van der Houwen Makelaardij begeleidt u bij het nemen van de beslissingen.
Iedere stap spreken wij met u door. De begeleiding is in die periode meestal erg intensief. Soms duren de onderhandelingen een dag, maar soms ook een aantal weken.

De koopakte
Na overeenstemming met de andere partij wordt een koopakte opgemaakt. Dit heet in de volksmond een "voorlopige koopakte". Er is niets voorlopigs aan deze akte, het zijn een aantal definitieve afspraken die op papier gezet worden. In de koopakte wordt vastgelegd: de koopsom, de leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en een boete voor het geval dat afspraken niet worden nagekomen. Deze lijst met afspraken wordt zowel door de koper als de verkoper getekend. De koopakte is bindend en kent een boeteclausule.


De eigendomsoverdracht
Bij de notaris wordt de eigendomsoverdracht definitief. De notaris controleert de juridische aspecten en beheert als derde onafhankelijke partij de financien. De notaris is ook degene die de eigendomsoverdracht naar de openbare registers van het Kadaster opgeeft. Na ontvangst van de bevestiging van inschrijving (meestal 1 dag later) bent u definitief de nieuwe eigenaar.


U wilt uw huis verkopen?:
Bel voor een afspraak 0575-55 55 82
of stuur een e-mail naar info@dirkvanderhouwen.nl